, Blog

Češi pijí nárazově a pořád. Spojují poklidný románský alkoholismus s tím severským, popisuje adiktolog Miovský

Alkohol škodí, i když nejste závislí, varuje adiktolog a psycholog Michal Miovský. Poslechněte si rozhovor v pořadu Osobnost Plus (Český rozhlas), který byl zveřejněn 21.12.2021.

Rozhovor s prof. Michalem Miovským je dostupný ze článku s titulkem Češi pijí nárazově a pořád. Spojují poklidný románský alkoholismus s tím severským, popisuje adiktolog Miovský

Přímý odkaz na video: https://youtu.be/juYYsiX-ydI (28:55 minut)

Citujeme z úvodu článku:

  • "Alkohol škodí, i když nejste závislí, varuje adiktolog a psycholog Michal Miovský. A i když je to karcinogen, který stojí za řadou onkologických diagnóz, přesto je v Česku jeho spotřeba na hlavu jedna z nejvyšších na světě. „Alkohol je u nás pořád evergreen a téma, které dominuje nad všemi včetně hlediska veřejných nákladů, ale i kriminogenního potenciálu,“ říká přednosta Kliniky adiktologie 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze."

Prof. PhDr. Michal Miovský, Ph.D., je klinickým psychologem, přednostou Kliniky adiktologie 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a proděkanem pro nelékařské studijní programy a celoživotní vzdělávání 1. LF UK.


NOVÉ na tomto webu, 29. 2. 2024: Zpráva o alkoholu v České republice 2023OTEVŘÍT BLOG