, Blog

Národní stránky pro podporu omezení konzumace alkoholu

Vítejte na nových stránkách www.alkohol-skodi.cz, národních stránkách pro podporu omezení konzumace alkoholu.  

Na stránkách naleznete informace o alkoholu, jeho dopadech na zdraví a na vztahy s blízkými, nebo o problémech se zákonem, do kterých je možné se v souvislosti s alkoholem dostat. Své znalosti o alkoholu si můžete ověřit pomocí vědomostního testu. Pomocí jednoduchého testu můžete také zjistit, zda je vaše pití alkoholu rizikové. Stránky nabízí informace o tom, jak pít méně rizikově nebo s pitím alkoholu přestat, a také informace pro ty, kteří mají o někoho starost kvůli nadměrné konzumaci alkoholu. Na stránkách naleznete i kontakty na odbornou pomoc, pokud vám nebo někomu z vašich blízkých pití alkoholu způsobuje v životě problémy. Pokud vás zajímají aktuální informace o alkoholu, sledujte náš blog.

Národní stránky pro podporu omezení konzumace alkoholu jsou zřizovány Národním monitorovacím střediskem pro drogy a závislosti, které je součástí odboru protidrogové politiky Úřadu vlády České republiky, který plní roli Sekretariátu Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky.

Obdobné stránky jsou vytvořeny i na téma kouření (www.koureni-zabiji.cz) a hazardního hraní (www.hazardni-hrani.cz). Pokud byste se chtěli dozvědět více o činnosti Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti, podívejte se www.drogy-info.cz nebo nás můžete sledovat na Facebooku (profil drogy-info.cz).

 

 


NOVÉ na tomto webu, 29. 2. 2024: Zpráva o alkoholu v České republice 2023OTEVŘÍT BLOG