, Blog

Zápisník alkoholičky vyšel knižně

Zápisník alkoholičky vyšel v r. 2020 knižně. Zajímavý rozhovor s autorkou Michaelou Duffkovou byl zveřejněn na stránce HateFreeCulture v souvislosti s oceněním Blog roku 2019 Magnesia Litera.

Michaela Duffková představila knižní vydání blogu Zápisník alkoholičky. Kniha je dostupná v knihkupectvích od 30. ledna 2020.

Rozhovor s Michaelou Duffkovou „Pití mělo na vztahy zásadní dopad. Odhalit identitu bylo těžké,” říká autorka Zápisníku alkoholičky si můžete přečíst na stránce hatefree.cz. Rozhovor vedl Jiří Pasz; byl zveřejněn v r. 2019, v souvislosti s udělením ceny Magnesia Litera. Článek obsahuje i odkaz na video "Anonymní alkoholička" z Fuck Night Prague Vol. XXIX, kde Michaela odhalila svoji identitu. - Přímý odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=1ea6Ch79vAM (po kliknutí se začne přehrávat video). Projekt HateFree Culture realizuje Agentura pro sociální začleňování, jeden z odborů Úřadu vlády ČR.

Na otázku Co byste poradila lidem, kteří si myslí, že mají problém, ale váhají si říct o pomoc? Michaela Duffková odpověděla:

  • "Ať neváhají a jdou se poradit k odborníkovi. Není to žádná ostuda. Čím dřív se vše začne řešit, tím jednodušší pak může být cesta k abstinenci a novému životu, který nebude ovládat alkohol. Já jsem začala úplně od znova, s chutí do života, bez výčitek a zoufalství, co se sebou budu dělat. Každé ráno se vzbudím s čistou hlavou, vím, kde jsem byla, proč, s kým. Nemusím litovat čehokoliv, co udělám, protože to dělám vědomě, a ne pod vlivem. To je pro mě to hlavní, co mi léčba dala, a jsem přesvědčená, že bez toho bych dnes nebyla, kde jsem."

NOVÉ na tomto webu, 29. 2. 2024: Zpráva o alkoholu v České republice 2023OTEVŘÍT BLOG