Blog

Přečtěte si články, které nás zaujaly.

Najdete tu informace určené pro veřejnost i pro odborníky, kteří pracují v oblasti závislostí nebo se setkávají s lidmi, pro které konzumace alkoholu představuje zvýšené riziko.

Alkohol a rakovina - kampaň Movendi

MOVENDI INTERNATIONAL, globální síť pro rozvoj prostřednictvím prevence alkoholu informuje u příležitosti Světového dne proti rakovině 2020 o rizicích konzumace alkoholu. Alkohol je kancerogen.

Čtěte více

Světový den proti rakovině - 4. únor

Téma tříleté kampaně vyhlášené na léta 2019-20121 u příležitosti Světového dne proti rakovině 4. února (World Cancer Day 4 February) je "I Am And I Will" - Já chci a budu. Jedním z témat je i "alkohol a rakovina".

Čtěte více

Nepít je normální. Nová kampaň upozorňuje na rizika konzumace alkoholu

PRAHA, 21. října 2019 – Upozornit na rizika a škodlivost pití alkoholu. To je cílem kampaně Nepít je normální a televizních spotů z dílny České televize, které připravil Úřad vlády s Ministerstvem zdravotnictví ve spolupráci s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Spoty jsou tři. Jeden upozorňuje na rizika pití u těhotných žen, druhý u dospělých obecně a třetí u dětí. To je nejrizikovější skupina. České děti začínají s alkoholem už ve 12 letech. Přestože je v české společnosti normální pít, kampaň hashtagem #nepitjenormalni říká prostou pravdu, že zdravé a normální je vlastně nepít.

Čtěte více

Spotřeba alkoholu v ČR - studie CETA

Studie Spotřeba alkoholu v ČR - Vývoj, dopady, regulace a další rizikové faktory ohrožující zdraví společnosti byla publikována v srpnu 2019. Autory jsou Aleš Rod a Michael Fanta, Centrum ekonomických a tržních analýz, z.ú.

Čtěte více
« 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Dne 2. července 2024 se centrum EMCDDA stalo Agenturou Evropské unie pro drogy (EUDA).

Web agentury: https://www.euda.europa.eu Informační stránka o novém mandátu centra EMCDDA (agentury EUDA) je na webu EUDA k dispozici i v češtině - OTEVŘÍT Změnily se i e-mailové adresy zaměstnanců agentury, jsou nyní ve formátu jmeno.prijmeni@euda.europa.eu.