Blog

Přečtěte si články, které nás zaujaly.

Najdete tu informace určené pro veřejnost i pro odborníky, kteří pracují v oblasti závislostí nebo se setkávají s lidmi, pro které konzumace alkoholu představuje zvýšené riziko.

Nepít je normální. Nová kampaň upozorňuje na rizika konzumace alkoholu

PRAHA, 21. října 2019 – Upozornit na rizika a škodlivost pití alkoholu. To je cílem kampaně Nepít je normální a televizních spotů z dílny České televize, které připravil Úřad vlády s Ministerstvem zdravotnictví ve spolupráci s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Spoty jsou tři. Jeden upozorňuje na rizika pití u těhotných žen, druhý u dospělých obecně a třetí u dětí. To je nejrizikovější skupina. České děti začínají s alkoholem už ve 12 letech. Přestože je v české společnosti normální pít, kampaň hashtagem #nepitjenormalni říká prostou pravdu, že zdravé a normální je vlastně nepít.

Čtěte více

Spotřeba alkoholu v ČR - studie CETA

Studie Spotřeba alkoholu v ČR - Vývoj, dopady, regulace a další rizikové faktory ohrožující zdraví společnosti byla publikována v srpnu 2019. Autory jsou Aleš Rod a Michael Fanta, Centrum ekonomických a tržních analýz, z.ú.

Čtěte více

Celospolečenské náklady způsobené alkoholem (data 2006 a 2007)

Dvě studie celospolečenských nákladů spojených s užíváním alkoholu, provedené v ČR na základě dat z roku 2006 (studie Ústavu preventivního lékařství Lékařské fakulty Masarykovy univerzity, s využitím metody AAF) a z roku 2007 (studie Centra adiktologie 1. LF UK s využitím metody COI).

Čtěte více
« 1 3 4 5 6 7 8 9 10 »

NOVÉ na tomto webu, 29. 2. 2024: Zpráva o alkoholu v České republice 2023OTEVŘÍT BLOG